U Velikoj Kladuši teže povrijeđena jedna osoba

servisne
Nove servisne informacije.

 

Jednu saobraćajnu nezogodu u kojoj je jedno lice teže povrijeđeno bilježe službenici Policijske stanice Velika Kladuša u proteklom periodu. Narušavanja javnog reda i mira i krivičnih djela nema evidentiranih.

Doktori Ahmed Riyad Dash, Abdulah Fazlić i Kenan Dautović koji su bili dežurni u protekla 24 sata u Hitnoj službi Doma zdravlja pružili su zdravstvenu zaštitu za 48 pacijenata. Tri pacijenta upućena su na dalje liječenje.

Kladuška vatrogasna jedinica nije imala intervencija, rekao nam je dežurni Grahović.

Uredno je vodosnabdijevanje, kao i elektronapajanje kladuške općine saznajemo u JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Podružnici “Elektrodistribucije”.

Danas u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, jugu zemlje do 32°C.

Nakon svježijeg jutra, tokom kojeg je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, danju će otopliti i uz više sunca većina populacije bi trebala biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. U dijelu centralne Bosne nešto duže zadržavanje magle i naoblake prije podne, kod osjetljivih osoba može uzrokovati slabije poteškoće, što će se postepeno umanjiti sa odmicanjem dana.

Visoka je koncentracija polena ambrozije u zraku, informacija je iz Poljoprivrednog zavoda Unsko – sanskog kantona.

 

Stanje na putevima

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se uz povoljne vremenske uslove i umjerenu frekvenciju vozila. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćanja. Vozače molimo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da poštuju sve saobraćajne propise.Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. „VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT !“ Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !