U Zagrebu obilježavanje Dana bijelih traka

Home

U Zagrebu obilježavanje Dana bijelih traka


U spomen na žrtve zločina, koji se dogodio u Prijedoru i dolini rijeke Sane 1992. godine, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba organizira sutra manifestaciju Dani bijele trake u Zagrebu, koja će biti održana pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Kako je najavljeno iz VBNM, obilježavanje Dana bijele trake u Zagrebu počet će 31. maja u 18 sati podjelom letaka i bijelih traka na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje će se aktivistima bošnjačkih i hrvatskih udruga pridružiti gradonačelnik Bandić i drugi visoki uzvanici i gosti.

Potom će u Europskom domu Zagreb biti otvorena izložba "Kad je vrijeme stalo“ autora Muje Begića i Edisa Vojića. Izložbu čine fotografije satova i drugih sličnih predmeta pronađenih u masovnim grobnicama na području Prijedora i Sanskog Mosta i može se pogledati do 7. juna.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba manifestaciju Dani bijelih traka organizira u saradnji s Europskim domom Zagreb, Udrugom "Hrvatski dom“- Ljubija i Institutom za istraživanje zločina protiv čovječnosti i kršenja međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu.

 

(Izvor: Fena)

Objavio: Tue, 30/05/2017 - 11:14

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top