Ubila trudnicu, rasporila joj utrobu pa ukrala bebu

Tijelo žrtve bilo je vezano bodljikavom žicom oko vrata i za drvo, a stomak joj je bio rasporen, rečeno je iz policije

Tijelo Mare Kristijane da Silve (Cristiana, 23), koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, nađeno je u šumi kod mjesta Žoao Pinjeirua u jugoistočnom Brazilu, a prema riječima policije, ubila ju je Anhelina Rodrigez (Angelina Rodrigues), nakon čega je ukrala i žrtvinu bebu.

Zločin je otkriven kad su ljekari lokalne bolnice “Sao Lukas” pozvali policiju. Rodrigez se, naime, pojavila kod njih s novorođenčetom tvrdeći da se upravo porodila. No, osoblje je odmah posumnjalo, jer je uznemirena 40-godišnja žena hodala potpuno normalno i odbijala da se podvrgne pregledu.

Policija je odmah počela istraživati slučaj te su, nakon što su pronašli tijelo žrtve, uhapsili Anhelinu i njenog suprug Roberta Gomeša da Silvu (Gomes). Rodrigez je poslije priznala da je napila ženu, vezala je žicom za drvo, a potom je rasporila i izvadila joj dijete iz utrobe, saopćeno je iz policije. Iako tvrdi da njen muž nije učestvovao u zločinu, policija sumnja da to nije mogla sama izvesti.

- Tijelo žrtve bilo je vezano bodljikavom žicom oko vrata i za drvo, a stomak joj je bio rasporen. Zbog toga vjerujemo da su učestvovali i njen muž i treća osoba, a istraga će rasvijetliti slučaj - navedeno je iz policije.