Ubio nevjenčanu suprugu pred njenom kćerkom i bebom: Dobio 12 godina zatvora

Mediji su pisali da je Mijatovićevu ubio na njen 30. rođendan dok su očekivali goste

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 i po godina zatvora Sinišu Radovančeva zbog ubistva vanbračne supruge Biljane Mijatović u Pančevu 2017. sa kojom ima zajedničko dijete, koje je u vrijeme ubistva imalo mjesec dana.
Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda kojom je Radovančev osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina i šest mjeseci, jer mu je sud uzeo kao utvrđenu raniju kaznu zatvora od osam mjeseci za drugo krivično djelo.

Kako je navodeno u presudi, Radovančev je proglašen krivim što je smanjenih sposobnosti da shvati značaj svojih djela i usljed odlika svoje ličnosti, običnog pijanstva lakog stepena sa 1,04 promila alkohola u krvi, kao negativnih afekata bijesa i srdžbe proizašlih iz konfliktne situacije vezane za međusobnu interpersonalnu problematiku sa partnerkom, lišio života svoju vanbračnu suprugu.

Radovančev je ubio svoju nevjenčanu suprugu tako što je, navodi se u presudi, u iznajmljenom stanu u kojem su zajedno živjeli došlo do jedne od njihovih svađa u prisustvu kćerke ubijene žene iz prvog braka, rođene 2006. godine i zajedničke jednomjesečne bebe, koja se nastavila u kuhinji iza zatvorenih vrata, dok su djeca ostala u sobi. Radovančev je prijetio ženi da će je zaklati, zbog čega je njena kćerka iz prvog braka ušla u kuhinju i pitala koga će zaklati, a on je naredio da izađe da ne bi zaklao prvo nju, što je dijete i učinilo.

Nakon toga je kuhinjskim nožem zadao ženi jedan ubod u predjelu grudnog koša nanijevši joj smrtonosne povrede od kojih je na licu mjesta preminula.

Mediji su pisali da je Mijatovićevu ubio na njen 30. rođendan dok su očekivali goste.

Osuđeni je u pritvoru od dana ubistva, koje se dogodilo 21. novembra 2017. godine. Kćerka ubijene žene i njihovo zajedničko dijete su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahtijeva upućene na parnicu.

Radovančev je ubio Biljanu na njen 30. rođendan. Do svađe je došlo nakon što je jedna grupa gostiju rođendanskog ručka otišla iz njihovog stana, a dok su čekali druge.