Učenici OŠ "Pećigrad" osvojili 3. mjesto na takmičenju "Mladi i nasljeđe 2018."

Federalno ministarstvo kulture i sporta, kao i prethodnih godina, tako je i ove organiziralo manifestaciju pod nazivom "Dani eurospkog nasljeđa".

Cilj projekta je bio ukazati svim učenicima na brigu o prirodnom i kulturnom nasljeđu, pejzažima, spomenicima prirode i nacionalnim parkovima, starim zanatima i vještinama ljudi koju baštinimo za budućnost, a tema projekta bio je "Naša baština - spoj prošlosti i budućnosti".

Kao i prethodnih godina, učenici JU "Pećigrad" i ove godine su učestvovali na ovom vrlo značajnom takmičenju i to u svakoj od kategorija: likovni i literarni radovi, dokumentaristički radovi, umjetničke fotografie i modeliranje.

Mentorice učenicima bile su Mersiha Mujkić, Suada Mujagić, Dijana Kadirić-Durić, Emina Vukalić-Dizdarević i Aida Duraković.

Ono što je za svaku pohvalu, jeste da su učenice JU "Pećigrad", Lejla Kajtazović i Vildana Beganović, od ukupno 1000 radova, osvojile  3.mjesto svojim dokumentarističkim radom "Mujo i Halil Hrnjica-krajiški junaci."

Dodjela nagrada i priznanja za ostvareni uspjeh, održat će se 12.09.2018. u Muzeju Franjevačkog samostana Duhaa Svetoga u Fojnici.

Iskrene čestitke ovim vrijednim mališanima.