Nezapamćena tragedija: Učenik sa Ilidže izvršio samoubistvo na ekskurziji u Pragu

Prema informacija do kojih smo došli, mladić inicijala A. M., skočio je s prozora hotela u ovom češkom gradu u kojem su bili smješteni učenici.

Učenik (17) trećeg razreda Srednje tehničke škole za grafički dizajn i multimedijsku tehnologiju sa Ilidže  počinio je samoubistvo na ekskurziji u Pragua, saznaje Radiosarajevo.ba.

Kako smo saznali, učenici ove škole krenuli su na ekskurziju u Beč. U Austriju su stigli u subotu, a u nedjelju su stigli u Češku, gdje se dogodila tragedija.

„Dječak je imao problema s depresijom, ali ništa nije naslučivalo da će se dogoditi tragedija. Na putovanju u Austriji i Češkoj bio je raspoložen. Uostalom, kao i svi učenici“, kazao je izvor blizak rukovodstvu Srednje tehničke škole sa Ilidže za Radiosarajevo.ba.

Informaciju nam je potvrdio i direktor ove škole Fuad Durgut.

„Još nemamo zvaničnih informacija, istraga je u toku. Saučešće porodici i molim da se poštuje mir, kako porodice, tako i svih nas koji radimo. Posebno bih zamolio sve da dodatnih trauma poštedimo njegove roditelje“, dodao je Durgut za naš portal.

Sagovornik našeg portala, koji se nalazi trenutno u Češkoj, kazao nam je da je dobio informaciju iz policije u Pragu, da je istraga u toku.

Izvor: