Udruženja iz Bužima uputila demant: Ne idemo u Višegrad, to je srpska propaganda

.
Protivimo bilo kakvom izazivanju provokacije, naveli su

Nekoliko udruženja iz Bužima demantovalo je navode koji se šire društvenim mrežama, a prema kojima se navodno spremaju velike neredi u nedjelju u Višegradu, jer bi na skup Ravnogorskog četničkog pokreta trebali stići i grupa iz Bužima.

 

Kažu da su proteklih dana mogli čuti i čitati, kako su nazvali, srpsku propagandu da će Bužimljani 13. marta otići na okupljanje četničkog pokreta da bi izazvali nerede.

 

 

 

 

 

Borba za državu

- Mi u Bužimu nemamo informacije da bi bilo ko mogao otići u Višegrad i izazvati incidente koji nam u ovim vremenima nisu potrebni niti će biti podržani od građana Općine Bužim i bivših boraca i starješina 105/505 Vbbr te se protivimo bilo kakvom izazivanju provokacije bilo to u Višegradu, Bužimu ili bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine - saopćili su.

Ističu da se herojska 505 Vbbr borila za državu BiH u kojoj će se poštovati zakoni na cijeloj njenoj teritoriji bez diskriminacije bilo koga i da se samo istinom i pravdom može izgrađivati ​​državu BiH, a nelažnom propagandom i kršenjem i nepoštivanjem Zakona ove države.

 

Bez provokacija

- Mi u Bužimu obilježavamo našu pobjedu nad neprijateljima na dostojanstven način bez da koga provociramo, a također ne želimo da nas neko provocira ili daje lažne informacije da ćemo mi Bužimljani negdje doći nekoga provocirati - naveli su

 

Ovo pismo potpisao je predsjednik OO RVI Bužim Ibrahim Duraković, predsjednik OPŠ I PB Bužim Remzija Ćatić, predsjednik UDB OOR 92-95 Bužim Senad Jusić,predsjednik Udruženja 505 Viteška Edham Eminić i predsjednik UDNRP Bužim Safet Isaković.