Udruženje agronoma Unsko-sanskog kantona i aktivizam mladih

Elmedin Muharemović
Elmedin Muharemović dolazi iz Bihaća i ima 23 godine. Muharemović je apsolvent na Biotehničkom fakultetu u Bihaću.

 

Jedan je od osnivača udruženja "Udruženje agronoma Unsko-sanskog kantona". Udruženje ima za cilj promovisanja poljoprivrede na USK, također, cilj im je pomaganje mladim agronomima i poljoprivrednicima kojima je potreban savjet za njihovu proizvodnju, ističe Muharemović.

Udruženje je novonastalo ali je krenulo punom parom, tako da su predstavili svoj prvi proizvod: čisti ćijeđeni sok od domaće jabuke u pakovanju od pet litara. Na Facebook stranici udruženja može se naći mnogo savjeta kako uzgajati neke od biljaka ili kako pravilno koristiti plastenik.

"Moje najveće postignuće jeste osnivanje ovog udruženja. Kao aktivna osoba sam prošao dosta radionica gdje sam sva usvojena znanja iskoristio za rad udruženja", navodi Elmedin.

"Mladi su danas dosta potisnuti od strane drugih. Tako da je moj savjet da se moramo voditi uzrekom: "Na mladima svijet ostaje". Moramo biti uporni i truditi se da promijenimo to stanje. Aktivizmom se izgrađujemo kao osobe koje će biti spremne za promjene koje su nam potrebne za bolje sutra", poručuje Muharemović svim mladima Bosne i Hercegovine.