Udružimo se svi za našeg Elvedina Tatarevića

Ovim putem apeliramo sve Vas koji možete i želite pomoći da pomognete ovom mladiću.

Svi oni, malo stariji su barem jednom prolazeći Cazinom vidjeli ženu, skromnog izgleda, kako ide ulicom držeći za ruku, tada, malog dječaka. Na prvi pogled, prizor koji dugo ostaje “urezan” u sjećanju, a još bolniji svima onima koji su znali priču o toj ženi- Đuli i njenom sinu Elvedinu.  Samohrana majka i sin do jučer su bili nerazdvojni. Sada je taj dječak, odrastao čovjek, napunio je 32 godine  i ostao je sam i napušten, bez majčinog pogleda, osmjeha, tople riječi, društva...
 Elvedin i Đula više ne hodaju skupa cazinskim ulicama jer poslije teške bolesti, ona je od posljedice infarkta umrla. 

Ovo je samo djelić tužne životne priče Cazinjanina Elvedina Tatarevića. “Kako preživjeti danas, kako sutra, hoću li puno pokisnuti, ako padne kiša..?” Iz dana u dan ovaj mladić bitku vodi za golo preživljavanje. 

Dok mu je majka bila živa, mjesečno je primala pomoć od 50 KM. Elvedin, sada živi sam, nema niti feninga. Hitno mu je potrebna nova kuća, bar da ima sobu i kupatilo”, riječi su Hasiba Tatarevića, Elvedinovog dajdže.


Njegova, mala, stara kuća se nalazi uz samu cestu u cazinskom naselju Tatari. Koliko život umije biti težak i surov, vidimo kroz Elvedinov primjer. Isto tako, ovaj skromni, pošteni momak nam je i primjer koliko trebamo biti zadovoljni, jer dosta nas ima sve, ali i u tome svemu što imamo, uvijek smo nečim nezadovoljni. Elvedin sada nema ništa, a što je još gore, naš sugrađanin, ukoliko se svi ne udružimo ostaće i bez krova nad glavom jer kuća u kojoj trenutno boravi, nije više adekvatna za življenje. 

“Sada mi nije hladno, ali  biće..volio bih dobiti novu kuću, ali para sada nemam..”, 

Vidjevši ozbiljnost situacije aktivisti Humanitarne organizacije “4 Life” pokrenuli su kampanju jedinstvenog naziva “Poklonimo im dom.” Ova kampanja ima za cilj najugroženijim porodicama sa područja kantona sagraditi nove kuće. Kampanja već uveliko napreduje, a aktivisti ove organizacije o svom predanom radu izvještavaju sve svoje pratitelje putem Facebook stranice-Human Social Society 4Life.

Jedan od “odabranih” da dobije novu kuću je upravo i naš Elvedin. Njegov problem je postao problem, skoro, pa svih Cazinjana. Međutim, da bi se ova kampanja realizirala uspješno, da bi Elvedin, a i ostali, dobili svoje tople domove, potrebna je pomoć dobrih ljudi. “Ovo je zaista jedinstven projekat gdje svi”, kako kažu, “moramo snage udružiti i skupiti novac, ako želimo pozitivan ishod cijele kampanje.”

Ovim putem apeliramo sve Vas koji možete i želite pomoći da pomognete ovom mladiću. On ne može više čekati. “Zar da siti liježemo i budimo se sretni, dok u našem komšiluku postoje ljudi koji liježu i ustaju gladni  i nad glavom im prokišnjava?!”
 Odazovimo se i pomozimo mu!

Težak je život,svako ima neku svoju tegobu,svakog nešto muči,ali ovaj slučaj je borba zvana “Do kada više ovako?!”
 Bilo bi lijepo i ljudski kada bi ovoj priči promijenili kraj. Ne mora to biti neki sretan kraj, ali barem neka bude prihvatljiv za nas koji se zovemo LJUDIMA!! Ako ste u mogućnosti, POMOZITE ovom skromnom momku. Mi smo mu zadnja šansa, a ne traži puno- samo ono što smo mi dobili kao privilegiju “život dostojan čovjeka”. 

Svi vi koji ste zainteresirani da pomognete Elvedinu to možete učiniti na sljedeći način:
Ukoliko se nalazite u Cazinu, možete pozvati Elvedinovog dajdžu Hasiba Tatarevića na broj: +387 61 694 373 ili uplatiti novac na Elvedinov račun kod NLB Banke u Cazinu.  
_____________________________
Isto tako, ukoliko se nalazite u inostranstvu, novčane donacije možete uplatiti putem računa, ispisanog u nastavku (račun Humanitarne organizacije “4 Life”). 
Empfänger: 4Life
Adrese: Leonding, Austrija
Empfänger IBAN - AT401860000010449825 

BIC - VKBLAT2L

Verwendungszweck: za izgradnju kuće-Elvedin Tatarević

ili  PayPal: office@society4life.com ( za izgradnju kuće-Elvedin Tatarević)
Tel.: 0043 660 263 50 00
Ili 0043 650 750 76 66
E meil: office@society4life.com


Ovo je poziv svim Cazinjanima, svim dobrim ljudima, udruženjima, organizacijama, firmama i institucijama da se udružimo i zajedničkim snagama pomognemo našem sugrađaninu. Hajde da ovom junaku pokažemo da sanjamo njegov san, jer mi smo složan narod, pokazali smo to kroz mnogobrojne akcije na djelu. 
Učinimo već danas neko dobro djelo. Pomozimo i onima koji nam ne mogu uzvratiti, pa zar to nije najljepši osjećaj?!