UEFA otvorila istragu protiv Ramosa zbog namjernog dobijanja žutog kartona protiv Ajaxa

UEFA je otvorila istragu protiv Sergija Ramosa nakon što je kapiten Real Madrida priznao da je namjerno zaradio žuti karton u prvom meču osmine finala Lige prvaka protiv Ajaxa.

Kapiten Reala je dobio žuti karton u 89. minuti u pobjedu Kraljeva u Amsterdamu rezultatom 2:1, te će zbog toga propustiti uzvratni susret u Madridu 5. marta.

Ramos je procijenio kako je bolje da propusti uzvratni susret osmine finala nego da riskira propuštanje duela u kasnijim fazama takmičenja.

"Lagao bih kad bih rekao da nisam namjerno dobio karton. Ne potcjenjujem protivnika niti mislim da smo sigurno prošli dalje, dugo sam razmišljao o tome i na kraju sam donio tešku odluku da propustim naredni meč", rekao je Ramos nakon meča.

No, čelnici UEFA-e će u četvrtak odlučiti da li će sankcionisati Ramosov postupak, a postoje velike šanse da će nogometaš Reala biti suspendovan.

Naime, prošle sedmice UEFA je zbog iste stvari kaznila veznjaka Valencije Geoffreyja Kondogbiju sa dvije utakmice zabrane igranja. Kondogbia je dobio namjerno žuti karton u 82. minuti meča protiv Celtica u Evropskoj ligi.