Uhapšen još jedan manijak iz autobusa, ali ovaj put su putnici reagirali

B. P. (41) uhapšen je nakon što je ušao u autobus na liniji 45 i prišao mlađoj ženi T. S. (33), a zatim otkopčao šlic, izvadio polni organ i trljao se o nju

Još se nije slegla prašina oko manijaka iz tramvaja, I. M. (37), koji je polno uznemiravao djevojčicu naočigled putnika koji nisu reagovali, a desio se novi napad u Beogradu. Blic javlja da je muškarac B. P. (41) uhapšen u četvrtak u Novom Beogradu nakon što je ušao u autobus na liniji 45 i prišao mlađoj ženi T. S. (33), a zatim otkopčao šlic, izvadio polni organ i trljao se o nju.

Ovaj put su putnici reagovali, savladali su napasnika i zadržali ga dok nije došla policija. Manijak je uhapšen i priznao je djelo.

– Policiji je prijavljeno 15. novembra ove godine, oko 15 časova, da je muškarac onanisao pred ženskom osobom i prislanjao svoje tijelo na njeno. Putnik u autobusu je to vidio i uhvatio je osumničenog B.P. (41), a od vozača zahtjevano da zaustavi autobus i pozove policiju. Osumnjičeni B. P. je priveden i uz konstultaciju sa Tužilaštvom određeno mu je zadržavanje do 48 časova zbog postojana osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljne polne radnje. On je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu – kažu iz srbijanskog MUP-a.

Kako “Blic”  saznaje, vještačenjem je utvrđeno da manijak “ima poremećaj polne sklonosti”, te da mu je ponuđen sporazum o priznanju krivice, koji je on prihvatio.

Tim sporazumom izrečena mu je uslovna osuda od godinu dana zatvora koja neće biti izvršena ukoliko u naredne tri godine ne počini novo krivično djelo. Također, izrečena mu je i mjera obaveznog liječenja na Klinici za psihijatriju, na koje se mora javiti u roku od mjesec dana, piše “Blic”.