Uhapšen Luka Čokara, koji je u Kaknju, uz prijetnju nožem, opljačkao župnika

.
On je nakon lišenja slobode predat policijskih službenicima PS Zenica

 

Pripadnici PU Novo Sarajevo uhapsili su sinoć Luku Čokaru iz Kaknja, za kojim je bila raspisana potraga MUP-a ZDK, zbog razbojništva. 

On je nakon lišenja slobode predat policijskih službenicima PS Zenica.

Podsjećamo on je uz prijetnju nožem župniku crkve "Svetog Petra i Pavla" otuđio određeni iznos novca i zlatni nakit-dukate.

Podsjećamo, Dana 28.09.2023.godine, u saradnji sa službenicima Uprave policije MUP-a KS, službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK su, postupajući po Naredbi Kantonalnog suda u Zenici, za pretres stambenih objekata i vozila koje koristi lice Čokara Luka, rođen 2001.godine, iz Kaknja, na području grada Sarajevo, pronašli dio predmeta koji najvjerovatnije potiču iz izvršenja krivičnog djela "tazbojništvo" nad župnikom crkve "Svetog Petra i Pavla" u Kaknju. Izvršenim pretresom pronađen je određeni iznos novca, kao i nakit i dukati te kutija sa napisom "Vlasništvo Župe Kakanj". Obzirom da prilikom pretresa stambenog objekta nije zatečen osumnjičeni Čokara Luka, za njim je raspisana operativna potraga u cilju njegovog lociranja te lišenja slobode - naveli su iz MUP-a ZDK.