Uhapšen mladić koji je pokušao ubiti Muamera Pauneskua

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS jučer oko 19.30 sati uhapsili Z. D. (22)

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo jučer oko 19.30 sati uhapsili su Z. D. (22), nastanjen u Istočnom Sarajevu, zbog sumnje da je 16. septembra pokušao ubiti Muamera Pauneskua u sarajevskom naselju Dolac-Malta.

Mladić je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, Z. D. će danas, uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat u nadležnost tužiocu Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Paunesku je teško ranjen preksinoć u naselju Dolac-Malta. Na njega su pucala dvojica napadača te ga po dva puta iz pištolja pogodila u glavu i tijelo.  

Sjedio u kafiću 

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da je Muamerova djevojka Aldina Džindo unajmila stan u ulici Envera Šehovića na području općine Novo Sarajevo, u kojem je boravila s njim. Tog dana kad je izranjavan, prijavila ga je za nasilje, zbog čega je intervenirala policija. Navodno joj je Muamer uzeo ključ od stana i nije joj ga htio vratiti, prijeteći da će je proganjati dok je živ. Očevici su nam ispričali da je Muamer te noći kad je napadnut sjedio u nargila baru “Hurem” u ulici Envera Šehovića. 

- Ne znam šta je prethodilo pucnjavi. Sjedio je u kafiću, a onda su ga ubrzo dvojica muškaraca, od kojih je jedan ćelav i visok oko 180 centimetara, ganjali sve do parkinga, gdje su ga stigli, negdje na raskrsnici ulica Malta i Bugojanska. Tu su ga pogodili, tačnije jedan je samo pucao i Muamer je pao. Bio je teško ranjen. Neko je pozvao Hitnu i policiju - ispričao nam je jedan od građana.

Ranije hapšen

Nakon što su ga na mjestu događaja zbrinuli radnici Hitne pomoći, Paunesku je, svjestan i komunikativan, uz pratnju policajaca, prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Ljekari su mu konstatirali teške povrede. Zadržan je na daljnjem liječenju na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju KCUS-a. Paunesku je na području općine Centar poznat kao diler spida. Hapšen je više puta. 

Ekipa Hitne ukazuje pomoć teško ranjenom muškarcu

Ekipa Hitne ukazuje pomoć teško ranjenom muškarcu