Uhapšen mladić koji se sumnjiči za ubistvo 77-godišnje starice u Zavidovićima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u petak navečer oko 19 sati uhapsili su jednu osobu koja se sumnjiči za ubistvo 77-godišnje starice u Zavidovićima.

Tijelo starice jučer oko 12 sati pronašao je komšija koji je potom informisao policijske službenike koji su izlaskom na teren utvrdili da se radi o nasilnoj smrti s obzirom da je na tijelu starice pronađeno više ubodnih rana.

Kao rezultat navedenih aktivnosti, istog dana, oko 19,00 sati, na području Zavidovića lišeno je slobode muškarac F.M. rođen 1997. godine iz Zavidovića. 

Navedena osoba je sprovedena u prostorije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. 

Takođe je izvršen pretres kuće u Zavidovićima, koju je lice koristilo, radi pronalaska i izuzimanja predmeta koji će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku. U službenim prostorijama su obavljeni razgovori i sa osobama koja su mogla raspolagati određenim informacijama i koja su saslušana u svojstvu svjedoka.

Nakon izvršene kriminalističke obrade i prikupljenih dokaza, 21-godišnji muškarac F. M. iz Zavidovića je oko 19 sati uhapšen te će zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Ubistvo" biti predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i daljnje postupanje.

Izvršen je i pretres kuće u Zavidovićima, koju je F. M. koristio, radi pronalaska i izuzimanja predmeta koji će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku. U službenim prostorijama su obavljeni razgovori i s osobama koje su mogle raspolagati određenim informacijama i saslušane su u svojstvu svjedoka.