Uhapšen nakon brutalne tučnjave u Banjoj Luci: Sjekirom napao osobu

.
Brutalna tučnjava prijavljena je 26. decembra ove godine u banjalučkom naselju Lauš, a snimila ju je i kamera

 

Napadaču sa sjekirom M.M. iz Banje Luke prijeti zatvorska kazna zbog brutalne tučnjave koja se dogodila preksinoć u naselju Lauš, piše Srpskainfo.

Osumnjičeni se tereti za krivično djelo tjelesna povreda. Napadač sa sjekirom uhapšen je danas pred sudom u Banjoj Luci. Prema Krivičnom zakoniku RS za ovo krivično djelo zaprijećena je kazna do tri godine zatvora.

– Ako je povreda nanesena oružjem, opasnim oruđem ili drugim sredstvom podobnim da tijelo teško povrijedi ili zdravlje teško naruši, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine - navodi se u KZ-u RS.

Podsjetimo, brutalna tučnjava prijavljena je 26. decembra ove godine u banjalučkom naselju Lauš, a snimila ju je i kamera.

Na snimku se vidi da dvojica muškaraca tuku trećeg, te da jedan od napadača koristi sjekiru i “ušicama” udara u nekoliko navrata muškarca koji je ostao nepomičan. Osumnjičeni M.M. će odgovarati za krivično djelo, dok su ostali prekršajne prijave zaradili.

Policijska uprava Banja Luka potvrdila je da je izvršena kriminalistička obrada nad M.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo tjelesna povreda.