Uhapšen razbojnik koji je izveo filmsku pljačku u Drvaru

Home

Uhapšen razbojnik koji je izveo filmsku pljačku u Drvaru


Novosadska policija uhapsila je Nikolu Grujića (23), jednog od osumnjičenih za filmsku pljačku banke u Drvaru u martu ove godine, prilikom koje je ranjen policajac, saznaje “Blic“.

Za njim je bila raspisana Interpolova potjernica, a kako nezvanično saznaju Grujić je uhapšen na novosadskom Bulevaru Evrope, gdje se krio u iznajmljenom stanu.

Njemu je određen ekstradicioni pritvor, a kako se sumnja Grujić je bio dio tročlane bande koja je učestvovala u pljački prilikom koje iz banke “Intesa“ u Drvaru odnijeto 400.000 eura.

Prilikom pljačke teško je ranjen policajac Žarko Bošnjak.

Njega je ranio razbojnik koji je ispred banke čuvao stražu dok su druga dvojica pljačkala, ali se još uvijek ne zna da li je Grujić taj koji je pucao ili operisao unutar banke.

Dvojica policajaca bili su prvi koji su reagovali kada je aktiviran alarm u banci, udaljenoj svega stotinak metara od policijske stanice. Razbojnik je tada na Bošnjaka, dok je stajao pored automobila otvorio vatru iz puške.

Lopovi su uspjeli da pobjegnu, a “audi“ korišten u pljački nađen je zapaljen na desetak kilometara od Drvara.

– Iako se do sada spominjalo da je ovaj automobil ukraden prije sedam dana, tokom istrage utvrđeno je da to nije tačno. Automobil je poliven sa zapaljivom tečnošću i izgorio je do te mjere da ne mogu utvrditi broj motora i šasije – rekao je sagovornik tada i dodao da u posljednjih nekoliko mjeseci na području Livanjskog kantona nije bilo ukradenih vozila.

 

(Izvor: Blic)

Tagovi
Objavio: Wed, 30/08/2017 - 17:13

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top