Uhapšen Sarajlija: Pronađena droga, municija, novac i krivotvoreni dokument

.
U akciji "Excalibur" koja je provedena na području općine Novi Grad Sarajevo uhapšen je 34-godišnji N.H. iz Sarajeva kod kojeg je pronađena i oduzeta droga te identifikacioni dokument za kojeg se sumnja da je krivotvoren.

 

Pripadnici MUP-a KS su izvršili pretres stana N.H. i njegovog vozila te su pronašli 1.130 grama marihuane, 540 grama opojne droge speed, 136 komada tableta opojne droge ecstasy te jedan paketić s materijom koja svojim izgledom asocira ecstasy.

Osim toga pronađena je i oduzeta metalna drobilica, digitalna vaga, mobilni telefon i određena količina municije.

Oduzeta je i određena suma novca u konvertibilnim markama i eurima, kao i identifikacioni dokument za koji se sumnja da je krivotvoren.

"Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, Krivotvorenje isprave i krivično djelo iz člana 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo, osumnjičeni je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", naveli su iz MUP-a KS.

Nakon završene kriminalističke obrade, 34-godišnjak će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Foto: MUP KS