Uhapšen tridesetogodišnjak, bombom prijetio supružnicima

ISTOČNO SARAJEVO - Tridesetogodišnji Miroslav Pajić iz Istočnog Sarajeva, stari znanac policije, ponovo je uhapšen, ovaj put zbog sumnje da je supružnicima, koji žive u tamošnjoj Ulici vojvode Radomira Putnika, prijetio bombom.

Motiv nije poznat, ali je potvrđeno da je on tim supružnicima došao u dvorište kuće, a zatim zaprijetio.

Kod sebe uopšte u tim momentima nije imao bombu, ali je policija, s obzirom na to o kome je riječ, sa punom opreznošću pristupila ovom slučaju.

Iz policije je u petak saopšteno da su pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo uhapsili tridesetogodišnjaka iz Istočnog Sarajeva, kojeg sumnjiče za ugrožavanje sigurnosti.

"Sumnjiči se da je Ž.V. i B.V, u dvorištu njihove kuće u Ulici vojvode Radomira Putnika, opština Istočno Novo Sarajevo, upućivao prijetnje po život i tijelo, kao i da će baciti bombu", saopšteno je iz policije, a u saopštenju se dodaje da je u toku rad na dokumentovanju predmeta, a potom će protiv tog mladića biti podnesen izvještaj.

Pajić je do sada niz puta bio "zvijezda" medija. U maju prošle godine, kako je objavljeno, pritvaran je nakon što je policija razbila organizovanu kriminalnu grupu koja se bavila krađama vozila na području Sarajeva. Ukradena vozila su preprodavana ili je za njih tražen otkup.

U novembru je Pajiću ukinut pritvor te je pušten na slobodu, uz mjere zabrane napuštanja boravišta i putovanja.

Dvije godine ranije hapšen je pod sumnjom da je sa još jednim saučesnikom ukradenim BMW-om pokušao pregaziti policajce u Vogošći, ali ga je sud oslobodio. Policajci su, kako je tada objavljeno, tih momenata u rukama suvozača ugledali pištolj, te su počeli pucati prema BMW-u i pogodili Miroslava Pajića.

U tom trenutku osumnjičeni su BMW-om udarili dvojicu policajaca, a zatim nastavili voziti. Potom se Pajić javio u bolnicu Kasindol, o čemu je obaviještena policija u Istočnom Sarajevu. Međutim, sud ga je oslobodio - svjedoci ga nisu mogli prepoznati.

Pajić je hapšen i u januaru 2011. u akciji "Kamen", kada je policija zaplijenila oko 200 automobila višemilionske vrijednosti, koja su ukradena na području BiH. Osim toga, hapšen je i zbog bacanja bombe u mesaru "Gricko 1" u Lukavici.