BH. DRŽAVLJANIN NA HRVATSKOJ GRANICI: Uhapšen zbog heroina, hašisa i marihuane (FOTO)

Na području Policijske uprave brodsko-posavske policijski i carinski službenici te službeni psi za detekciju droga otkrili su veću količinu marihuane te manju količinu hašiša i heroina.

Zaplijenjeno je 28.484,69 grama marihuana, 341,6 grama hašiša i 1,4 grama heroina.

Policajci su u srijedu oko 10:30, nadzirući područje u zapadnom dijelu Slavonskog Broda, pronašli 38 PVC paketa u kojima se nalazilo 366,5 grama marihuane i 341,6 grama hašiša. Ne zna se čija je droga, a policija radi na slučaju.Istoga dana, u 11:35, na odmorištu Dragalić pored autoceste A3, policijski službenici granične, prometne i kriminalističke policije ove policijske uprave u suradnji s Mobilnom jedinicom carine Vukovar provodili su mjere nadzora prometa i putnika radi sprječavanja i otkrivanja prekograničnog kriminala, otkrivanja prekršaja i kaznenih dijela te počinitelja kažnjivih djela.Pritom je između ostalih vozila kontroliran osobni automobil srbijanskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji srbijanski državljanin, dok je suvozačica u osobnom automobilu bila 20-godišnjakinja, također državljanka Republike Srbije.

Prilikom pregleda službenik carine je uočio modifikacije na vozilu te je angažiran službeni pas Nera, koja je specijalizirana za detekciju droga, prenosi Index.hr.

Daljnjim pregledom i pretragom vozila temeljem naloga Kantonalnog suda Slavonski Brod pronađeno je 25 paketa u kojima se nalazilo oko 28 kilograma marihuana.

Dvojac je završio u pritvoru.

Također istoga dana, na graničnom prijelazu Stara Gradiška na ulazu u Republiku Hrvatsku, bio je angažiran i službeni pas za detekciju droga Jack, koji je nedavno završio trenažnu obuku.

U suradnji policijskih i carinskih službenika kontroliran je autobus BiH oznaka, kojom prilikom je službeni pas Jack pozitivno reagirao na jedno sjedalo u unutrašnjosti autobusa, na koje je potom sjeo i ostao sjediti.

Potom je upravo između spoja gornjeg i donjeg dijela sjedala pronađen paketić sa 4,34 grama marihuane.

Policijski službenici su utvrdili da je droga vlasništvo 23-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.

Policijski službenici su protiv 23-godišnjaka i 29-godišnjaka donijeli prekršajne naloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Image