Obrt u likvidaciji Roganovića u Beču: Uhapšen muškarac zbog sumnje da je umiješan u ubistvo

Austrijska policija uhapsila je danas Stefana Vilotijevića (23) i još jednog muškarca (29) koji su bili na ručku s Vladimirom Roganovićem poslije koga je taj član crnogorskog kriminalnog kavačkog klana ubijen.

Taj treći muškarac, koji nije povrijeđen u pucnjavi, bio je najprije saslušan samo kao svjedok. 

Međutim, kako je saopćila policija, istraga i rezultati saslušanja su promijenili mišljenje policije.

- Dao je nevjerodostojnu izjavu vezanu za događaj - saopćio je portparol policije Danijel First. 

On je naglasio da se zbog toga, trenutno, ne može isključiti da je na izvjestan način umješan u ubistvo Roganovića.

Policija nije željela da daje dalje informacije zbog istrage koja je i dalje u toku.

U saopćenju policije se navodi da se 29-ogodišnjaku pripisuje bliskost organiziranom kriminalu. 

Prethodno je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije na konferenciji za štampu u Beogradu, rekao da je srpska policija, na zahtjev za pomoć austrijskih kolega, proslijedila informacije o jednom licu. 

- Ono što smo imali, to smo im dostavili. Dostavili smo sva saznanja koja imamo. Dali smo kolegama jedan od mogućih pravaca rasvjetljavanja slučaja i dobili smo zahvalnicu austrijske policije na brzoj reakciji - rekao je Stefanović na pitanje novinara da li i na koji način srpska policija sarađuje sa austrijskom. 

Istakao je da je srpska policija dala kolegama iz Austrije pravi identitet jedne osobe, koja je imala lažne dokumente, što bi moglo da pomogne u rasvjetljavanju krivičnog djela.

Što se Vilotijevića tiče, on je u napadu iz vatrenog oružja na Roganovića i njega zadobio povrede uslijed kojih je u bolnici.

Uhapšen je, kako je policija saopćila, zbog međunarodne potjernice koja je bila raspisana za njim. 

Policija nije željela da saopći koja ga država traži, niti razlog raspisivanja potjernice. Vilotijevića, za kojeg su ranije crnogorski mediji prenijeli da je ubijen kada i Roganović, u bolnici čuva policija.

Izvor: