Uhapšena dvojica muškaraca u Banjoj Luci zbog sumnje da su silovali državljanku SAD-a

policija
Amerikanka je jučer u Banjoj Luci prijavila silovanje, nakon čega su policijski službenici MUP-a RS uhapsili dvije osobe koje se sumnjiče da su počinile navedeno krivično djelo.

 

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 29. juna 2023. godine, identifikovali su i lišili slobode dvije osobe S.S. i S.S. oboje iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "silovanje".

Policijskoj upravi Banja Luka, istog dana, ženska osoba je prijavila da su je jučer silovala dvojica njoj nepoznatih muškaraca. Kako saznajemo, riječ o stranoj državljanki, a prema informacijama Srpska.info, državljanki SAD-a.

Preduzimanjem operativnih mjera i radnji, policijski službenici su ubrzo utvrdili da se lica S.S. i S.S. mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a osobe S.S. i S.S. će danas, nakon završene kriminalističke obrade uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.