fbpx Uhapšeni Bosanac i Slovenka zbog dilanja: Deterdžentom pokušala ukloniti tragove droge

Uhapšeni Bosanac i Slovenka zbog dilanja: Deterdžentom pokušala ukloniti tragove droge

Home

Uhapšeni Bosanac i Slovenka zbog dilanja: Deterdžentom pokušala ukloniti tragove droge

Tragom podatka da se osumnjičeni bave preprodajom droge u unajmljenom stanu u zagrebačkom naselju Španskom

Zagrebačka policija uhapsila je 33-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine i njegovu vršnjakinju slovenskog državljanstva zbog posjedovanja veće količine oružja i preprodaje kokaina i ekstazija, na čemu su zaradili najmanje 110.000 kuna (29.145 KM).

Tragom podatka da se osumnjičeni bave preprodajom droge u unajmljenom stanu u zagrebačkom naselju Španskom, policajci su u četvrtak ujutro na hodniku zgrade zatekli Slovenku s dva grama kokaina.

U pretrazi stana koja je potom uslijedila policajci su pronašli tri pištolja Crvena zastava s municijom, pet komada ekstazija i vrećice različitih dimenzija s tragovima droge, s kojih je osumnjičena prethodno pokušala deterdžentom ukloniti tragove.

Osim toga, policajci su osumnjičenom oduzeli oko 55.000 kuna (14.572 KM), a njegovoj saradnici 58.000 kuna (15.367 KM), za koje se sumnja da su pribavljeni prodajom droge.

Osumnjičene policija tereti da su na za sada neutvrđen način nezakonito nabavili i posjedovali veće količine vatrenog oružja te da su radi preprodaje nabavljali veće količine droge, prenosi Avaz.

Oružje i zabranjene supstance skrivali su u stanu na području Španskog, u kojem su neprijavljeno živjeli.

Topic
Objavio: Pet, 12/07/2019 - 14:13

Povezane vijesti

Back to top