Uhapšeni policajci iz Travnika

hapsenje
Lica lišena slobode su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Travniku

 

Policijski službenici Federalne uprave policije su u saradnji sa Ministarsvom unutrašnjih poslova Srednobosanskog kantona, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Travniku, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju dokumentovanja krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djelau, a u vezi sa krivičnm djelima ovjera neistinitog sadržaja u sticaju sa krivičnim djelom prijevare.

U sklopu navedenih aktivnosti, lišena su slobode tri lica i to policijski službenik koji obnaša dužnost zamjenika komandira za saobraćaj PS Travnik, inicijala G.P. (1989.), državni službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, inicijala S.G. (1988.) i D.A. (1988.), koji se sumnjiče da su se tokom 2019. i 2020. godine u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi organizovali s ciljem fingiranja saobraćajnih nesreća na području općine Travnik, na način da su po potrebi angažovali treća lica koja su uz određenu novčanu naknadu sudjelovala u izvršenju navedenih krivičnih djela, radi osiguranja pravnih osnova za naplatu nepripadajuće štete od osiguravajućih kuća.

Lica lišena slobode su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Travniku, te su lica G.P. i A.D. u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog Kantona, nakon čega je istima određen jedomjesečni pritvor, dok je lice S.G. nakon kriminalističke obrade po nalogu nadležnog tužioca pušteno na slobodu. Protiv osumnjičenih je podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu. Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju aktivnosti na dokumentovanju predmetetnih krivičnih djela i izvršilaca.

Izvor: