Uhapšenom radikalu Mulahusiću ročište u pola 11, SDA botovi najavili okupljanje ispred Suda BiH

asd
Iz Tužilaštva je saopćeno da se uhapšeni Mulahusić dovodi se u vezu s osobama bliskim El-Kaidi, kao i drugim terorističkim organizacijama

Jasmin Mulahusić, radikalni SDA internet-jurišnik koji je u subotu uvečer uhapšen na graničnom prijelazu Bosanski Brod, ispitan je jučer u Tužilaštvu BiH.

Za njega je jučer Sudu BiH predložen jednomjesečni pritvor zbog straha od bijega. U Sudu BiH u 10.30 sati zakazano je ročište na kojem će se odlučivati o prijedlogu Tužilaštva. 

Zanimljivo je da su u ovom terminu SDA botovi zakazali okupljanja ispred Suda. Još sinoć, u 19 sati najavili su proteste ispred Suda i Tužilaštva u 10.30 kada niko osim uposlenika ove pravosudne institucije nije ni znao kada će biti održano ročište.

Ovo još jednom dokazuje povezanost pojedinaca iz Suda s određenim osobama bliskih režimskoj vlasti i OSA-om.

Iz Tužilaštva je saopćeno da se uhapšeni Mulahusić dovodi se u vezu s osobama bliskim El-Kaidi, kao i drugim terorističkim organizacijama.

Iz Tužilaštva BiH je zvanično saopćeno da je osumnjičeni bio u fokusu interesa sigurnosnih službi stranih zemalja, i dovodi se u vezu sa osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al Kaida i drugim terorističkim organizacijama.

 - Radi se o vrlo kompleksnim istražnim aktivnostima, koje prevazilaze pitanja državne sigurnosti BiH. S obzirom da određeni politički subjekti u BiH pokušavaju relativizirati pitanje uhićenja navedenog osumnjičenog, Tužiteljstvo BiH ih poziva da se suzdrže od neprimjerenog ponašanja i otvorenih pritisaka na pravosuđe, što može imati štetne posljedice po međunarodni ugled Bosne i Hercegovine, u oblasti sigurnosti i borbe protiv terorizma.

Navedni osumnjičeni evidentiran je i od strane istražnih organa drugih zemalja, što je rezultat zajedničkog rada u borbi protiv spriječavanja međunarodnih terorističkih aktivnosti- rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Protiv njega Tužilaštvo BiH vodi istragu i zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti i odavanja tajnih podataka.

Ovaj internet-jurišnik i lažni muftija rodom je iz Zavidovića, ali godinama živi u Luksemburgu odakle i piše bljuvotine i pravi razne montaže protiv političara i medija koji nisu po volji Bakira Izetbegovića, lidera SDA i Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e.

Podsjećamo, prema informacijama "Avaza" policija je kod Mulahusića pronašla i oduzela četiri mobitela i dva laptopa.

Bit će zanimljivo vidjeti od koga je ovaj radikalni "muftija" dobivao upute i naredbe za kreiranje montaža i podvala protiv političara, novinara i tužioca Tužilaštva BiH.

Image
fge