UHRBiH: Zakon o zabrani pušenja imao bi pogubne posljedice

Home

UHRBiH: Zakon o zabrani pušenja imao bi pogubne posljedice


Hotelijeri i restorateri koji u vlasništvu imaju preko 20.000 privrednih subjekata, koji zapošljavaju preko 150.000 osoba osiguravajući egzistenciju za više od 500.000 građana naše zemlje, tvrde da je nacrt zakona o zabrani pušenja najrestriktivniji u Evropi i sa pogubnim posljedicama na industriju turizma i ugostiteljstva BiH, saopćeno je danas iz Udruženja hotelijera i restoratera BiH (UHRBiH). Tvrde da ovakav nacrt zakona, po svim proračunima, bez egzistencije ostavlja bezmalo 20 posto stanovništva.

- To su čiste brojke do kojih se dolazi jednostavnom komparacijom sa zemljama u okruženju i sa zemljama Evrope koje su usvojile slične zakone - navodi se u saopćenju.

Udruženje hotelijera i restoratera je predlagaču zakona o zabrani pušenja dostavilo set mjera koje je neophodno uključiti u nacrt zakona kako bi se osiguralo da naša zemlja ima zakonska rješenja koja postoje i u zakonodavstvima najrazvijenijih zemalja, prije svega po ugledu na Njemačku i Austrijiu.

Hotelijeri i restorateri navode da je njihova reakcija uslijedila zbog saopćenja organizacije PROI, poručujući da ih ne zanima rješenje Gruzije ili Rusije "koje uporno nameće i medijima svakodnevno podastire ovo udruženje"..

 

(Izvor: Fena)
 

Tagovi
Objavio: Pet, 08/09/2017 - 11:47

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top