Ukinuli paušale u Kantonu Sarajevo, a onda ih uzeli u Parlamentu FBiH: Konaković i Marjanović ponovo razočarali

marjanovic - konakovic
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo u januaru prošle godine usvojili su Zakon o plaćama i naknadama u organima vlasti KS kojim im je ukinut paušal od 580 KM. Oni koji su podržali usvajanje zakona i s gnušenjem gledali na ovu naknadu ipak su na kraju uzeli paušale samo s drugog nivoa vlasti – federalnog

Da je zaključak Skupštine KS samo puko slovo na papiru pokazuju podaci o isplaćenim sredstvima na račune delegata izabranih u Skupštini KS.

Delegat Zvonko Marić iz SBB-a prošle godine naplatio je iz federalnog budžeta 31.313 KM od čega 6.600 KM paušala. Nešto manje, tačnije 25.324 KM, uplaćeno je profesionalnom delegatu Damiru Marjanoviću (nezavisni zastupnik) od čega 4.620 KM paušala.

Najviše novca dobila je profesionalna delegatkinja Segmedina Srna iz SDP-a i to 36.445 KM od čega 6.534 KM paušala. Što se tiče neprofesionalnih delegata, paušali su isplaćeni Samiru Suljeviću iz SDP-a (1.320 KM) koji se kasnije povukao iz Doma naroda Parlamenta FBiH, a nakon čega je mandat u federalnom organu zakonodavne vlasti dobio Elmedin Konaković (NiP).

Konaković je također uzimao paušal i njemu je Dom naroda PFBiH prošle godine isplatio 3.598 KM paušala. Ukupno 6.812 KM paušala isplaćene su Smiljani Viteškić iz SDA, 6.680 KM Igoru Stojanoviću iz SDP-a, a 4.620 KM Viboru Handžiću iz Naše stranke

Image
popis