Ukinuta presuda kojom je komandir Policijske stanice Cazin Said Ljubijankić oslobođen optužbi

H

Rješenjem Kantonalnog suda u Bihaću ukinuta je presuda Općinskog suda u Cazinu kojom je Said Ljubijankić, komandir Policijske stanice u Cazinu, oslobođen optužbe zbog krivičnog djela Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. u sticaju sa krivičnim djelom Lažno prijavljivanje iz člana 347. stav 4. Krivičnog zakona Federacije BiH, a u vezi sa protivpravnim lišenjem slobode K.P, saopćeno je iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Ponovo će mu se suditi

Predmet se vraća na ponovno suđenje.

Podsjećamo, predmetnom optužnicom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona optuženom Saidu Ljubijankiću se stavlja na teret da je počinio krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja u sticaju sa krivičnim djelom Lažno prijavljivanje, piše Avaz.

Nakon provedenog postupka presudom Općinskog suda u Cazinu Said Ljubijankić je oslobođen optužbe zbog navedenog krivičnog djela dana 03.08.2023.godine.

Usvojena žalba Tužilaštva

Postupajući tužilac je uložio žalbu na presudu što je rezultitralo uvažavanjem žalbe tužioca te donošem rješenja Kantonalnog suda u Bihaću o ukidanju presude Općinskog suda u Cazinu kojom je Said Ljubijankić oslobođen optužbe te predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.