Ukinuta presuda za mučko ubistvo “Pelea” u Sarajevu

"Možda gazim put krvav al' ga gazim kao prvak…"

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine, nakon održane sjednice po žalbama, ukinuo je presudu Ismaru Haliloviću (23), koji je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva Damira Hodovića (38) koji je imao nadimak Pele.

Predmet je vraćen Kantonalnom sudu Sarajevo na ponovno odlučivanje.

Zločin se dogodio 1. februara 2017. oko 18 sati ispred kafića na Trgu međunarodnog prijateljstva u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

U Kantonalnom sudu Sarajevo u ovom predmetu sudilo se i Fuadu Pitiću te Nihadu Titoriću. Ali, predmeti su razdvojeni u odnosu na Halilovića.

Halilović i Pitić 1. februara su se na Trgu međunarodnog prijateljstva našli u kafiću. Pitić je na ulici ugledao Hodovića, s kojim je odranije imao nesuglasice, te izašao vani, gdje je došlo do sukoba.

Kada je Hodović pokušao pobjeći, Pitić je izvadio pištolj i pogodio ga u lijevu potkoljenicu, kako prenosi Fokus.ba.

Image

Čuvši pucanj, Halilović je izašao iz kafića, prišao je sleđa Hodoviću, uhvatio ga za jaknu i oborio na tlo. Potom je izvadio nož na preklop i ubo ga u lijevu stranu grudi. Hodović je podlegao.

Image

Nakon što je na Trgu međunarodnog prijateljstva, usmrtio Hodovića Ismar Halilović je prije hapšenja, iste večeri u 23.44 uz svoju sliku na Facebook profilu napisao:

Možda gazim put krvav al’ ga gazim kao prvak…”.