Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH apeluje na Bošnjake: Ukinute ime ulice i škole nazvane po Mustafi Busuladžiću u Sarajevu

Odbor
"Ustaški pokret je tokom Drugog svjetskog rata imao, a i dan danas ima punu podršku katoličkog klera"

Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH osuđuje zakazanu misu za pripadnike vojske NDH koji su stradali na području Blajburga. Misa koja je planirana da se održi u Sarajevu je samo još jedan u nizu postupaka i aktivnosti na revitalizaciji Ustaškog pokreta.

Ističemo da uopšte nismo iznenađeni, i čudi nas da je bilo ko iznenađen činjenicom da se u okviru katoličke crkve održava misa za pripadnike Ustaškog pokreta, jer je Ustaški pokret tokom Drugog svjetskog rata imao, a i dan danas ima punu podršku katoličkog klera.

Takođe ovim putem pozivamo i predstavnike Bošnjaka da se djelima kroz institucije kantona i opština ograde od Ustaškog pokreta, tako što će se konačno ukinuti ime ulice i škole nazvane po Mustafi Busuladžiću u Sarajevu, i pozivamo opštinske i kantonalne vlasti u Sarajevu da vrate imena ulica i škola po oslobodiocima Sarajeva, onima koji su oslobodili grad od Ustaša 06.aprila 1945.