Uklanjanje slika ministrice zdravstva bez maske, hoće li biti posljedica (FOTO)

Ćemalović bez maske
Brojke o novozaraženima i preminulima pokazuju da se epidemiološka situacija u USK dodatno komplikuje.

 

Kantonalna Bolnica Bihać potvrdila je 17 smrtnih slučajeva zrookovanih koronavirusom u poslijednja tri dana.

Međutim, očigledan je propust ministrice zdravstva USK koja na stranačkom okupljanju ne nosi masku iako poziva na kažnjavanje građana ukoliko ne poštuju mjeru nošenja maske.

Stranački sastanak je održan u Cazinu u prisustvu zastupnika u Skupštini USK Fatke Kulenović i Razima Halkića na kojemj je bio prisutan i predsjednik stranke SDP BiH Nermin Nikšić. Sastanak je održan u organizaciji Općinskog odbora  SDP Cazin.

Sastanak nije sporran, ali je sporna činjenica da je ministrica i gore imenovani zastupnici na sastanku prisustvovali bez zaštitnih maski i fizičke distance što je direktno kršenje naredbi i preporuka Kriznog štaba USK. Sve navedeno je vidljivo na fotografijama koje sun a društvenim mrežama objavljene na zvaničnoj stranici OO SDP Cazin.

Sa navedene službene stranice su izbrisane fotografije na kojima je vidljivo da ministrica i imenovani zastupnici ne nose maske niti drže distancu, a zadržane su one fotografije na kojima su maske stavljene na lice. Dobija se dojam da maske služe samo za službeno slikanje ili snimanje.

Ostaje nam samo da vidimo da li će ovakvo ponašanje za rezultat imati i odgovarajuće posljedice.