Ukrajinac krijumčario migrante, policija ga uhvatila na putu prema Bihaću

policija
Optuženi se tereti da je, koncem aprila ove godine, preuzeo osam ilegalnih migranata, tri iz Afganistana i pet iz Pakistana

 

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Ruvima Hlabeca (Ruvym Hlabets), rođenog 1998. godine u Rivini.

Optuženi se tereti da je, koncem aprila ove godine, preuzeo osam ilegalnih migranata, tri iz Afganistana i pet iz Pakistana, koji su ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu i nisu ispunjavali uvjete za zakonit boravak i kretanje u našoj državi.

U optužnici se navodi da je optuženi preuzeo migrante u mjestu Lug, općina Prozor Rama, u vozilo koje je iznajmio, kako bi migrante povezao u pravcu Bihaća. U tome je otkriven i spriječen nakon što je policijska patrola u mjestu Prozor Rama zaustavila vozilo i onemogućila njihov dalji transport.

Ukrajinac se tereti za krijumčarenje i transport osam ilegalnih migranata preko teritorije Bosne i Hercegovine. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.