Ukrajinci ispraznili bankomat "Sberbanke" i u Orašju: Policija traga za ostatkom bande

krrađa
Oko 16.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe novca iz bankomata „Sberbanke'' u Orašju, kažu iz policije

Istraga o do sada nezabilježenom načinu krađe novca iz bankomata u BiH nastavljena je i danas, a, kako saznajemo, jučer je ispražnjen bankomat "Sberbanke" u Orašju. 

- Oko 16.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe novca iz bankomata „Sberbanke'' u Orašju. O tome je obaviješten dežurni istražitelj Sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere - rečeno je iz PU Orašje. 

Radi se o bandi Ukrajinaca koja se sumnjiči da je iz bankomata isključivo "Sberbanke" podigla više od dva miliona maraka. U Bihaću su uhapšeni Aleksandar Ivanovič Zajcev (57) i Dmitro Juriovič Bojko (37), koji su ušli u BiH krajem januara. Oni su zatečeni sa 100.000 maraka koje su podigli iz bankomata, a imali su i dekodere te sofisticirane kompjutere.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, a koje otkriva naš policijski izvor, Zajcev i Bojko su samo mali dio bande koja je ordinirala na širem području Federacije BiH. Sve policijske agencije su uključene u potragu za ostatkom banke, a kontaktirani su i Interpol, kao i crnogorska policija, jer je na teritoriju ove države na sličan način ukradeno više miliona eura.