Ukrao majicu iz "Lidla", ide u zatvor na šest mjeseci

.
Kako stoji u obrazloženju presude, Ante C. priznao je krivicu i izvinio se zbog svega

Ante C. je u novembru 2019. godine ušao je u "Lidl" u Zagrebu te na sebe navukao majicu koja je koštala 89.99 kuna prethodno joj skinuvši etiketu, a zatim na nju opet obukao svoju majicu.

U januaru ove godine stigla je i presuda. Ante C. proglašen je krivim te osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godine i dva mjeseca s tim da na šest mjeseci mora u zatvor, dok je 8 mjeseci uvjetna kazna zatvora. Odnosno, ako u iduće četiri godine ne počini novo kazneno djelo, neće ići u zatvor na osam mjeseci.

 

Kako stoji u obrazloženju presude, Ante C. priznao je krivicu i izvinio se zbog svega.

 

U obrazloženju presude detaljno je opisano što se tog novembarskog dana dogodilo u prodavnici. Da Ante nije platio majicu koju je imao odjevenu ispod svoje majice, primijetio je zaštitar koji ga je pokušavao zaustaviti.

 

No nije uspio.

 

- Muškarac je počeo bježati i udaljavati se brzim hodom te unatoč nastojanjima ga nije uspio zaustaviti, a unatoč upozorenju da je pozvana i policija isti je skinuo majicu, počeo bježati govoreći: "Bit će mrtvih". Ponovno ga je primio za nadlaktice i pokušao ga baciti na ogradu dvorišta obližnje kuće. Svjedok navodi da je ovaj muškarac bio zadržan tek kada mu je jedan muškarac pomogao, a ubrzo je došla i policija - stoji u presudi.

 

Okrivljeni je oslobođen troškova kaznenog postupka jer je otac troje djece koju izdržava te bi troškovi postupka mogli ugroziti egzistenciju okrivljenika, koji je i nezaposlen, piše u presudi.