Umjereno do pretežno oblačno prije podne, nešto sunčanije u drugoj polovini dana

.

Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, lošijeg raspoloženja, reumatskih bolova

Danas se u Bosni i Hercegovini očekujeumjereno do pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima slab snijeg i susnježica u Bosni i na sjeveru Hercegovine. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana i nešto sunčanije.

Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom prije podne. Tokom dana, postupan prestanak padavinama i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 3 stepena

Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati, izraženije na sjeveru i u unutrašnjosti zemlje. Nestabilno vrijeme bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, lošijeg raspoloženja, reumatskih bolova. Nakon tmurnog jutra, opšta slika postepeno će se popravljati i poslijepodnevni sati bi trebali posvuda biti ugodniji. Na jugu i jugozapadu toplije, sa dužim sunčanim intervalima većim dijelom dana.

Foto: Arhiv