Umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Dnevne temperature od 14 do 20, u sjevernim područjima Bosne do 22 °C

Jutros je u centralnim i istočnim područjima Bosne pretežno vedro, a u ostaku naše zemlje pretežno oblačno vrijeme. Na jugozapadu Bosne pada slaba kiša.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica -2; Sokolac 2; Bugojno, Sanski Most 4; Prijedor 6; Banja Luka, Zenica, Zvornik 7; Ivan Sedlo, Jajce 8; Livno, Sarajevo 9; Brčko, Doboj, Gradačac, Tuzla 10; Drvar, Grude, Široki Brijeg, Trebinje 12; Mostar 14; Bihać, Stolac 15; Neum 16;

Vrijeme danas

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno ili pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom poslijepodneva. Ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima južni i jugoistočni. Dnevne temperature od 14 do 20, u sjevernim područjima Bosne do 22 °C.

Stanje na putevima

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Upozoravamo na sitnije odrone i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.aprila, prenosi RTV USK.

Danas počinju radovi na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Bojnik (A-1, smjer Vlakovo- Jošanica), zbog čega će vozila saobraćati usporeno, jednom trakom. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, na ovoj dionici moguća su duža zadržavanja.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća, na ulazu u Vogošću saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka–Crna Rijeka, M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-4 Teslić-Karuše.

U noćnim satima izvode se radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Karaula (M-17 Žepče-Maglaj), zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj za sve kategorije vozila zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.