Sutra u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme

.
Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20 stupnjeva.

 

SARAJEVO, 29. oktobra - Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

 

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Sokolac 9, Ivan Sedlo 11, Livno 12, Bugojno i Gradačac 14, Banja Luka, Jajce, Sarajevo, Tuzla i Zenica 15, Bihać, Doboj, Drvar, Prijedor i Sanski Most 16, Grude, Neum i Široki Brijeg 18, Stolac i Trebinje 19, Mostar 20 stupnjeva.

 

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U jutarnjim satima prolazna kiša je moguća u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20 stupnjeva.

 

Stanje na cestama

 

Zbog radova na redovnom servisiranju opreme na autoputu A-1, sutra (30.10.) od 09 do 11 sati bit će zatvoren uključni krak sa kružnog toka Vlakovo prema Jošanici. Na vijaduktu Vlakovo, saobraćaj će u smjeru Tarčin-Jošanica biti preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

 

Zbog radova na asfaltiranju, danas i sutra od 08 do 18 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Srebrenik-Donja Orahovica. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Srebrenik-Bukva-Gračanica.

 

Na dionici Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

 

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

 

Radovi na sanaciji kolovoza izvode se na magistralnom putu Široki Brijeg-Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca). Na ovoj dionici saobraća se jednom trakom-naizmjenično. U cilju smanjenja gužve, mole se vozači da koriste alternativni pravac Mostar-Rodoč-Varda-Čule.

 

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Travnik-Vitez (Nova Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice-Šićki Brod, Šićki Brod-Orašje, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Šešlije-Modriča i Rogatica-Ustipraća.

 

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. 

 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.