UNICEF traži konsultanta za izbjeglice i migrante u USK

- Posao uključuje saradnju sa ostalim UN-ovim organizacijama, poput UNHCR-a i IOM-a, te institucijama vlasti i nevladinim organizacijama

BIHAĆ, 20. Jula - UNICEF u svom oglasu, opisijući trenutno stanje o pitanju boravka izbjeglica i migranata u BiH, naglašava da je najkritičnije stanje u Unsko-sanskom kantonu gdje se procjenjuje da dnevno uđe 70 do 90 izbjeglica i migranata.

UNICEF je sa svojim uredom u BiH u maju ove godine počeo pružati humanitarnu podršku djeci izbjeglicama i migrantima u našoj zemlji. Među izbjeglicama i migrantima koji su došli u BiH je određen broj porodica, ali i djece bez pratnje odraslih i odvojene od staratelja.

S obzirom na izuzetno teške uslove u kojima se nalaze, posebno djeca i mladi, UNICEF pored ostvarenih planira i druge aktivnosti u narednom periodu po pitanju zaštite, obrazovanja, pružanja zdravstvenih usluga i ishrane, te monitoringu poštivanja dječijih prava.

Lokalni individualni saradnik za Unsko-sanski kanton radit će pod nadzorom stručnjaka UNICEF-a za određena područja, a glavni zadaci su koordinacija i monitoring aktivnosti UNICEF-a vezanih za priljev izbjeglica i migranata u Unsko-sanski kanton.  Konkurs je otvoren do 6.augusta 2018.

Više detalja o zadacima i odgovornostima saradnika za USK, te kriterijima konkursa i načinu prijave na ovom linku:

http://jobs.unicef.org/cw/en-us/job/514737/local-individual-contractor-emergency-response-coordinator-child-and-family-support-services-unasana-canton