Unuke pretukle baku i zaključale je u kuhinju

Dvije unuke proglašene su krivima jer su vlastitu baku brutalno izvrijeđale, pretukle i zaključale u kuhinju, presudio je Općinski sud u Varaždinu.

Baki Kati, koja ih je tužila zbog ozljeda i duševnih boli, moraju platiti ukupno 1.321 KM  odštete.

Sve se dogodilo u porodičnoj kući u okolici Varaždina zbog kućnog ljubimca kojeg je neko otrovao, a baka ga tog dana pustila iz dvorišta da se igra. Pas je uginuo u mukama, što je bio povod da se unuke Marija i Katarina fizički obračunaju s bakom Katom, pišu mediji.

Nakon što su saznale da je pas uginuo, Katarina je neutješno plakala u kupaonici, a  Marija je odmah počela s brutalnim uvredama nakon što je baka izašla iz kuhinje.

Kako stoji u presudi, Marija je baku odmah počela udarati po leđima, a sestra Katarina je držala kako se ne bi mogla braniti. Zatim su je iznenada gurnule u kuhinju, nakon čega je baka, izgubivši ravnotežu, ozlijedila desno koljeno. Potom su je zaključali u kuhinji i ostavili je da plače.  

"Crkni stara mrcino, prokleta bila, babo smrdljiva! Krepaj! Osvetit ću ti se kad-tad", urlala je unuka Katarina na svoju baku, a unuka Marija na to je još dodala: "Sad ti je srce na mjestu, svinjo, prokleta prasico!"

Nakon dolaska policije, baka Kata zatražila je Hitnu pomoć u bolnici, gdje joj je dijagnosticirana tjelesna povreda, a nakon toga se i psihijatrijski liječila.