Uoči ekshumacije Davida Dragičevića okupljeni na grobu poručuju: Ovdje ni mrtvi nemaju mira

Dvadesetak građana Banje Luke, među kojima je i majka Davida Dragičevića Suzana Radanović, okupili su se na grobu ovog ubijenog mladića, uoči početka ekshumacije.

David Dragičević danas će biti ekshumiran i premješten u Austriju gdje će po želji njegovih roditelja biti sahranjen u gradiću Wiener Neustad 15. marta.

Uoči početka ekshumacije grupa građana se okupila na groblju noseći transparente s porukama i Davidovom slikom. 

"Iz geta odlazi, u srcu ostaje", "Ovdje ni mrtvi nemaju mira, putuj Đakac", "Stidiš li se državo", neke su od poruka koje su istakli okupljeni građani.

Podsjetimo, odobrenje za ekshumaciju posmrtnih ostataka Davida Dragičevića izdala je zdravstvena inspekcija Grada Banja Luka.

David Dragičević je nestao 18. marta 2018. u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću Crkvene u Vrbas.

Taj slučaj, koji nije do kraja rasvijetljen, prate mnoge kontroverze, počevši od policijske konferencije za medije 26. marta 2018. godine.

Devet mjeseci su trajala okupljanja građana koja su pokrenuli roditelji koji tvrde da je njihov sin ubijen te optužuju vrh policije da je umiješan u sve što se dešavalo.

U međuvremenu je Banju Luku napustio i Davor Dragičević, a kako je kazao, zbog straha za vlastitu sigurnost, kako prenosi Klix.ba.