Upis studenata: Vlada USK dala saglasnost senatu Univerziteta u Bihaću

.

Vlada Unsko-sanskog kantona prošle sedmice je Senatu Univerziteta u Bihaću dala saglasnost na Prijedlog odluke o upisu studenata na prvu godinu studija u akademskoj 2021/ 2022. godini na osnovu čega je raspisan konkurs za upis...

BIHAĆ, 24. juna - Na tri studijska ciklusa trebalo bi biti upisano 712 kandidata na 48 studentskih programa. Na studij prvog ciklusa fakulteta Univerziteta u Bihaću u narednoj akademskoj godini trebalo bi biti upisano  oko 500 kandidata, na studij drugog 205 a trećeg ciklusa 10 studenata.

Senat Univerziteta je Vladi predložio otprilike isti broj kandidata kao i prošle godine. 21. juna raspisan je konkurs za upis pa je u toku prijava kandidata. Dan nakon prvog, 17. jula, počinje drugi rok za prijem prijava kandidata koji se ne uspiju upisati u prvom roku ili dođu s drugih univerziteta. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Bihaću na jesen bi trebalo biti upisano dvadeset redovnih, pet redovnih samofinancirajućih te 5 vanrednih, ukupno trideset studenata. U prva tri dana upisa, odziv kandidata je iznad očekivanja.