Upitan nastup Dilavera protiv Sitija

Trener Dinama pred meč odluke

Trener zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica najavio je posljednju utakmicu grupne faze Lige prvaka između Dinama i Mančester sitija, u kojoj ''Modri'' mogu osigurati evropsko proljeće. I u Ligi prvaka i u Evropskoj ligi...

- To je utakmica u kojoj jedino što igra i što nas zanima je pobjeda pred našim navijačima za koje se nadamo da će ispuniti Maksimir i bodriti nas od početka do kraja. Bit će puno lakše biti ofanzivniji i pokušati iznenaditi protivnika koji je izuzetno jak i dobar. Oni su jedna od najboljih ekipa na svijetu. Bez obzira na to, Dinamo želi pobijediti, tako ćemo izaći na teren pa ćemo vidjeti šta će biti - rekao je trener Bjelica na otvaranju konferencije za medije. 

Kakva je situacija s povredama u ekipi?

- Mančester siti ima u prvenstvu određene probleme, imali su puno povrijeđenih igrača i ubitačan ritam, kao i Dinamo. Engleska liga je puno konkurentnija nego hrvatska liga, tamo je osvojiti bodove u svakoj utakmici izuzetno teško. Tu možda vidim razlog njihovih slabijih igara u prvenstvu. Što se tiče povreda, situacija je kod nas ista. Leovac neće biti spreman, Teufil (Theophile) i Perić su kažnjeni, dugo povrijeđeni su Lešković, Andrić i Kulenović. Dilaver je imao malo povišenu tjelesnu temperaturu, ali vjerujem da će biti na raspolaganju sutra. A svi ostali su spremni za igru.

Kakvo je mentalno stanje igrača nakon posljednje dvije evropske utakmice, sa Šakhtarom i Atalantom?

- To smo zaboravili odavno. Samo se sjećamo Varaždina, a ni o tome ne vodimo računa, a bilo je prije tri dana. To što je bilo prije mjesec, o tome niko ne vodi računa. Fokusirani smo na ovu utakmicu, ovog protivnika, dat ćemo najbolje od sebe i pokušati pobijediti. Vidjet ćemo koliko će nam oni dozvoliti, puno ovisi o njima jer su izuzetno kvalitetna ekipa. Ali bilo kakvo vraćanje u prošlost nas ne zanima, nismo taj tip ljudi niti taj tip ekipe.

Koji sastav Mančester sitija očekujete? 

- Nemate mogućnost u 6. kolu izmijeniti listu igrača, dovesti neke igrače... Puno njihovih igrača se sutra bori s našim juniorima za prolaz u Ligi prvaka mladih. Oni će na terenu imati najbolje igrače u ovom trenutku, osam-devet top igrača i možda nekoliko mlađih. To su sve igrači koji su iznijeli teret ove sezone. Sigurni smo da će biti jaki na terenu. Mi očekujemo i jaki Dinamo na terenu - pojasnio je Bjelica.