Uposlenici lječilišta Gata ugostili italijanske ljekare iz sastava EUFOR-a

asd
U BiH je trenutno smješteno 600 pripadnika snaga EUFOR-a. Među njima se nalaze i italijanski vojnici, a posljednjih mjesec dana u Sarajevu borave i liječnici zaposleni u italijanskoj vojsci koji su obišli nekoliko zdravstvenih ustanova u našoj zemlji. Razlog ovih posjeta je razmjena iskustava u borbi s koronavirusom, o čemu su razgovarali sa uposlenicima Lječilišta Gata...

Početkom prošle sedmice, Lječilište Gata nakon višemjesečne pauze počelo je s normalnim radom. Pacijenti koji trebaju banjsko liječenje napokon su mogli početi s terapijom, nakon što su ovo lječilište napustili pacijenti koji su bili pozitivni na koronavirus.

Iskustva u radu zdravstvenih ustanova tokom pandemije u dvije zemlje, razmijenili su uposlenici Gate i italijanski doktori koji su ih posjetili. Kako je između ostalog tokom posjete kazano, borba s oboljenjem Covid-19 nije završena, a Italija je ovom posjetom pokazala da želi pomoći bh. vlastima kako bi prevenirali buduću eskalaciju virusa koja još uvijek nije isključena. Ocjene viđenog su bile više nego pozitivne, ističu domaćini.