Upozorenje u USK: Prevaranti nude građanima ugovor za internet, a popisuju svari koje se nalaze u kući

.

Građani Bužima, u Unsko-sanskom Kantonu, upozoreni su na sumnjive aktivnosti nepoznatih muškaraca koji obilaze domaćinstva nudeći ugovore za internet, ali zapravo vrše popisivanje stvari u kućama. Javni apel stiže nakon poruke zabrinutog mještana koji je iznio svoje iskustvo putem društvenih mreža.

Mještani Bužima opisuju situaciju u kojoj se nepoznati muškarci predstavljaju kao iz M.tel mreže i nude ugovore za internet. Oni insistiraju na popunjavanju ankete, potpisivanju ugovora i plaćanju iznosa od 55 KM. Mještani su zabrinuti jer su ovi pojedinci koristili različite imena poput Miloša i Zdravka, što dodatno pojačava sumnje u njihovu legitimnost.

Prema izveštajima, muškarci su viđeni na relaciji Bužim, Varoška Rijeka, Varošine, dolazeći u sivom vozilu Citroën “Caddy” sa bh. registarskim oznakama, od kojih se jedna može zapamtiti kao “K758”. Mještani su takođe izrazili strah jer su ovi pojedinci fotografisali kuće i okolna područja, a situacija je postala još ozbiljnija s obzirom na nedavne pljačke dviju kuća na području Bužima (Brigovi).