Ured disciplinskog tužioca formirao predmet protiv sutkinje Lejle Numanović: Prijeti li joj suspenzija?

nozama
Ubica Nermin Sulejmanović brutalno je prije nekoliko dana likvidirao nevjenčanu suprugu Nizamu, ubio još dvije osobe, a zatim počinio samoubistvo

 

Ured disciplinskog tužioca VSTV-a BiH formirao je predmet protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca koja je odbila odrediti mjere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović, a prema prijedlogu policijske uprave Gradačac, saznaje portal "Avaza".

Navodi se to i u zvaničnom odgovoru iz VSTV-a BiH za "Avaz":

- U vezi s Vašim upitom, želimo Vas infomisati da je Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (Ured) formirao predmet po službenoj dužnosti na osnovu članaka objavljenih u medijima o postupanju sudije Općinskog suda u Gradačcu. Ured će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke.

Podsjećamo, trostruki ubica Nermin Sulejmanović brutalno je prije nekoliko dana likvidirao svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović te ubio još dvije osobe, tri ranio, a zatim počinio samoubistvo.

 

Samo četiri dana prije ubistva sudija Općinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović je donijela  rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi. 

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera od kojeg je pobjegla prijavila za nasilje.

Koliko je pažnje i vremena posvetila ovom slučaju ilustruje i dio obrazloženja u rješenju.

Portal Istraga.ba objavio je fotografiju obrazloženja na kojoj se očito vidi da je rješenje, ili barem jedan njegov dio, napisano tako da je iskopiran dio rješenja druge osobe. Naime, u dijelu rješenja odjednom se, ničim izazvano, pojavljuje ime čovjeka koji se zove Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja umjesto imena Nermina Sulejmanovića.

Da se radi o slučaju prijave Nizame Hećimović, dokazuje i pojavljivanje njenog imena u obrazloženju.