Uručene nagrade najboljim čitaocima Gradske biblioteke Cazin

.

Danas je u prostorijama Gradske biblioteke Cazin bilo svečano. Izabrani su najbolji čitaoci za 2021. godinu u 3 kategorije. Ova, sada već, tradicionalna aktivnost cazinske biblioteke, rezultira dodatnom promocijom knjige i važnosti čitanja. Posebnu pažnju poklanjamo našim najmlađim čitaocima, jer želimo očuvati njihovu ljubav prema pisanoj riječi.

Najboljim čitaocima u sve tri kategorije su dodijeljene simoblične novčane nagrade i knjiga na poklon. Za prvoplasirane biblioteka uvijek odobrava i besplatni upis za narednu godinu.

Ove godine, u kategoriji odraslih, nagrade su osvojili Ružnić Mirsada, koja je pročitala 81 knjigu, zatim Kapić Senada sa pročitanom 71 knjigom i Ćoralić Almira kojoj je upisano 65 pročitanih knjiga u protekloj godini.

U kategoriji srednjoškolaca nagrade su osvojili Selmana Samardžić (58 knjiga), zatim Ajka Oraščanin (48 knjiga) i Belma Lulić (47 knjiga).

U kategoriji najmlađih čitalaca pobjedu je odnijela Melina Grahović koja je pročitala čak 52 knjige, zatim Ilhana Kapić koja je uspjela pročitati 37 knjiga i Zara Abazović koja je pročitala 32 knjige.

Prisutnima se obratio direktor Kulturnog centra Cazin, Ermin Beganović, uručio im nagrade i poželio mnogo sreće i dobrih knjiga u narednim godinama:

„Vjerujem da ćete nastaviti dolaziti u našu biblioteku i da ćete tražiti knjigu više, zbog čega ćemo se i mi truditi da zadovoljimo Vaše čitalačke apetite i navike. Knjiga će vas uvijek obogatiti, zbog toga vam treba biti vjerni pratioc tokom čitavog života.“