Uskoro bi mogli biti otvoreni svi granični prijelazi između BiH i Hrvatske

asd
Nakon što su brojni mještani iz pograničnih mjesta između BiH i Hrvatske negodovali zbog zatvorenih graničnih prijelaza stižu dobre vijesti, piše Dnevnik.hr. Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske uputilo je prijedlog BiH da se otvore svi granični prijelazi koji su zbog korone mjesecima zatvoreni. A odgovor iz BiH, čini se, ide na ruku mještana.

Naime, Novoj TV je potvrđeno – Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatskoj je BiH uputilo prijedlog, u koordinaciji s MUP-om, da se ponovno otvore svi granični prijelazi za pogranični promet.
 
“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je 7. rujna BiH strani službeno uputilo prijedlog, u koordinaciji s Ministarstvom unutarnjih poslova, da se ponovno otvore svi granični prijelazi za pogranični promet.

Iako je epidemiološka situacija i dalje osjetljiva, smatramo nužnim da se olakša prelazak granice s obzirom na početak nove školske godine i potrebu obavljanja gospodarskih i poljoprivrednih aktivnosti u pograničnim područjima”, navodi se u priopćenju.

Iz BiH stižu ohrabrujuće izjave, ako je vjerovati Denisu Hadžoviću iz BiH ministarstva.

„Mislim da će se moći udovoljiti zahtjevu Hrvatske jer je to u interesu BiH i vjerovatno će početkom naredne sedmice ministarstvo uputiti odgovor na taj zahtjev“, potvrdio je.