Uspjeh male zajednice u vrijeme epidemije

Mala Peć
U vrijeme kada su mnoge grane privrede osjetile jak udar na svoje finansijske tokove uslijed posljedica donešenih mjera u svrhu suzbijanja negativnog uticaja koronavirusa, postoje i male zajednice koje ne posustaju u tome da svoje životno okruženje učine boljim.

 

Jedna od takvih zajednica je Mala Peć, čiji mještani pokreću razne projekte koje, uglavnom, finansiraju sami ili uz inicijalnu pomoć Grada bihaća.

U proteklom periodu je pokrenuto nekoliko projekata od kojih su neki privedeni kraju, kao što je asfaltiranje dionice puta kojim se ovo naselje povezuje sa mjesnim mezarjem i MZ Gata, rekonstrukcija dotrajalog mosta, a u toku je i zamjena starih i dotrajalih elektro stupova sa novim betonskim.

Svojim organizovanjem i jasnim stavom i istupom, dali su do znanja da Lječilište Gata to treba i da ostane, što je podržalo i rukovodstvo Lječilišta, s obzirom da se bila donijela odluka da se izvrši prenamjena u izolatorij za oboljele od koronavirusa.

Ovo je jasan pokazatelj da mala zajednica može napraviti veliki iskorak ukoliko ima jasnu viziju onoga što želi od svog okruženja, a posebno u vrijeme kada i velike sile stagniraju.