Uspješan nastup KUD -a „Biser“ u Zagrebu

kud bisr
Velikokladuško kulturno – umjetničko društvo „Biser“ nedavno je proslavilo značajnu godišnjicu, 17 godina postojanja i rada. Kroz ovih 17 godina okitili su se brojnim medaljama, priznanjima, zahvalnicama te su česti gosti raznih takmičenja i festivala. Jedan takav održan je početkom maja u Zagrebu u Republici Hrvatskoj, a radi se o „World international Dance Open Zagreb“.

 

Ovom prilikom predstavilo se 25 učesnika u dvije kategorije etno plesovi. Članovi KUD –a „Biser“, starosne dobi od 8 od 12 godina i od 14 do 18 godina predstavili su se sa koreografijama „Zavrzlama“ (djeca) i „Igre iz Podgrmečja“ (odrasli).

Na ovom trodnevnom takmičenju učešće je uzelo oko 20 zemalja sa više od 3500 takmičara. KUD „Biser“ je bio u grupi sa 12 društava od sola dua, grupe, formacije i osvojio prva mjesta u obje kategorije osvojivši 2 zlatna pehara, dok je svaki takmičar dobio zlatnu medalju i zahvalnicu.

Ukoliko i vi želite postati dio ovog uspješnog velikokladuškog kulturno – umjetničkog društva, prijavite se jer su upisi novih članova u toku.