Nepoznato maskirano lice uz prijetnju hladnim oružjem opljačkalo kladionicu u Cazinu

Dana 11. januara 2019. godine Policijskoj stanici Cazin obratila se uposlenica sportske kladionice „Pet plus“ u Cazinu, koja je prijavila da je u objekat kladionice ušlo nepoznato maskirano lice te od iste uz prijetnju hladnim oružjem – nožem otuđio novac, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

Odmah po zaprimljenoj prijavi o događaju su upoznate sve policijske patrole na terenu u cilju identifikacije lica koja su počinila ovo krivično djelo, a uviđaj na licu mjesta obavili su istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Cazin, potvrđeno je iz MUP USK-a.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici došli su do saznanja da je izvršioc ovog krivičnog djela lice O.A., rođen 1991. godine iz Cazina, i koji je dana 12.01.2019. godine lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo i nad kojim je zavedena kriminalistička obrada.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela iz člana 289 KZ F BiH "razbojništvo" pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva USK-a nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin.