Užas u Srbiji: Na snimci sek*a dva dječaka i curica, svi su mlađi od 14!

-

Nakon što se internetom proširila snimka oralnog seksa učenika šestog razreda u OŠ “Vuk Karadžić” u Surdulici na jugu Srbije, oglasila se i ravnateljica Dragana Nešić. Snimka je navodno nastala u jednoj od učionica, a niko od nastavnika nije htio komentirati slučaj, piše Blic.

Nije htjela pred kamere
Nešić nije htjela pred kamere, već je kratko komentirala da ne može iznositi detalje u javnost jer je pokrenut disciplinski postupak. Rekla je kako se za incident doznalo u srijedu navečer te da je situacija vrlo delikatna. Također je dodala da su odmah obaviještene sve nadležne institucije - policijska uprava, Centar za socijalni rad i zdravstveni centar te roditelji učenika.

- Tim za prevenciju radi sve što se treba raditi u ovakvim situacijama. Disciplinski postupak je odmah pokrenut te bi danas u školu trebala doći inspekcija, rekla je ravnateljica.

Tužilaštvo je zatražilo provjeru okolnosti nastanka snimke na kojoj su navodno dva dječaka i jedna djevojčica: - Utvrđeno je da se radi o djeci mlađoj od 14 godina te da ne podliježu kaznenoj odgovornosti, pa je zatraženo da se u slučaj uključi Centar za socijalni rad i nadležne školske službe - izvijestili su iz Višeg tužiteljstva u Vranju.

 

Roditelji šokirani
Roditelji iz Surdulice, čija djeca pohađaju ovu školu, ostali su šokirani događajem. Istaknuli se da ovakav incident dosad nije dogodio u ovako malom mjestu i potpuno su u čudu jer njihovoj djeci nije dostupan takav sadržaj.

Gosti televizijske emisije "Jutro na Blicu", Katarina Šćepanović iz Foruma beogradskih gimnazija i predsjednik aktiva ravnatelja Darko Egera, ustanovili su da glavni problem leži u obitelji i nedostatku roditeljske pažnje. Istaknuli su da se u školi najjasnije oslikava pravo stanje društva te da djeca puno vremena provode na internetu, što predstavlja velik problem.

- Promatrati školu kao izdvojeni dio društva je pogrešno. Imamo ozbiljnu društvenu krizu koja se preslikava u školstvo. Činjenica je da djeca rastu u okruženju koje ne njeguje vrline, rekao je Eger.

Šćepanović objašnjava da se temelji problema nalaze negdje drugdje: - Radi li se o obitelji, negativnim uzorima ili nedostatku uzora... Je li to rezultat nedovoljnog bavljenja djecom? Nažalost, takva je društvena klima i okolnosti. Zbog nedostatka vremena, djeca su prepuštena internetu za koji ne postoji kontrola sadržaja, rekla je.